Burkolataink védelme, impregnálás

Burkolat-felújításnál kopásállóságot és egy minimális vegyi védelmet tudunk biztosítani a burkolatoknak.

Amikor egy felület már nehezen karbantartható vagy nagyon el van kopva, illetve tegyük fel, a megrendelő szeretné, hogy egy kis fényt vigyünk a burkolat minőségébe, azt meg lehet oldani különböző impregnáló anyagokkal, védőrétegekkel. Ennek köszönhetően sokkal könnyebben tisztán tartható, sokkal esztétikusabb és jobb, exkluzívabb megjelenést biztosít az egész létesítménynek. Egy szép, fényes felületet tudunk így előállítani. És ennek persze az előállítása és a napi karbantartása is a fontos, hogy mindig fényes legyen, nehogy megint elkopjon, elkoszolódjon vagy mattá váljon.

Hogyan válik egyre mattabbá a felület?

Nagyon sokszor az történik, hogy amikor mossák fel a felületet, az nincsen szakszerűen elvégezve, így valamennyi szennyeződés mindig marad a felületen. Majd ez hosszabb idő múlva már szemmel láthatóvá válik. Ahhoz, hogy folyamatosan újszerű, csillogó és tiszta állapotban legyen tartva, ahhoz kellenek eszközök, gép(ek) és szaktudás. Emellett ami tiszta és szemmel láthatóan is fényes, azt könnyebb tiszta illetve fertőtlenített állapotban tartani. Ugyanis azon a felületen, ahol szennyeződések maradtak, ott az apró kis mélyedésekben a baktériumok jobban megülnek. De ha a felület tiszta, fényes, azt könnyű fertőtleníteni, ráadásul nem is tud elfertőződni a felület. Nincsen miben „megüljön”, megtapadjon a szennyeződés. A baktériumoknak ezáltal nincsen táptalajuk.

Ezeket elő tudjuk állítani különböző polimer anyagokkal, amik ilyen sima felületet képeznek.

burkolatok védelme

Mennyire tartósak ezek a felületek?

Ez nagyban függ a forgalomtól és a kiképzett személyzettől, aki karbantartja. Mert nyilván a legtartósabb anyagokat is, ha nem tartják jól karban, ha nem hozzáértő a személy, akkor hamarabb fog benne kárt okozni. De ha valaki tudja, hogy ezeket hogyan kell fenntartani, akkor évekig, évtizedekig meg lehet tartani annak a jó minőségét és újszerű állapotát.

Ez nagyon kifizetődő, mert nem abban kell gondolkodni, hogy az ember 3, 4, 5 évente burkolatot cseréljen, vagy valamilyen időszakonként, hanem van ott egy jól képzett szakembergárda, akik ezt fent tudják tartani, és esztétikailag folyamatosan a topot tudja mutatni a felület. Ez főleg olyan helyeken nagyon fontos szempont, mint pl. egy bejárat, recepció, ahol rögtön az első benyomást nyújtja a látogatónak vagy az oda térő ügyfélnek.

Az emberek szeretik az esztétikát, a szépséget, és könnyebben térnek oda vásárolni, vagy időt tölteni, ahol esztétikus környezet fogadja őket.